פורטל פשיטת רגל
הנך נמצא כאן:

עיקול משכורת בהליך פשיטת רכב


עיקול בהגדרתו הוא לקיחת כספו או רכושו של בעל חוב במטרה לגרום לו לשלם או כאופציה לתשלום החוב עצמו. מאמר זה יתמקד באפשרות האחרונה על פיה, עיקול משכורת הוא דרך לתשלום החוב ובמקביל יצירת מצב מובטח בו החייב ימשיך לעבוד.

  • התראה על כוונה
  • הוצאת צו בית משפט
  • העברת הצו ובו תאריך יעד
  • רישום וסימון פרטי הרכוש: 2 אפשרויות:
  • במקרה הטוב החוב נפרע- בוטל צו העיקול
  • במקרה הפחות טוב החוב לא נפרע- מופעל הליך העיקול

על מנת שיבוצע עיקול משכורת, על הנושה לבצע מספר שלבים מול החייב. תחילה, עליו לשלוח התראה בגין הגשת תביעה לפני נקיטת הליכים (לפי סעיף 81 לחוק ההוצאה לפועל). במידה והחייב לא הגיב, רשאי הנושה לפנות לבית המשפט בכוונה לפתוח תיק הוצאה לפועל. לאחר הוצאת צו בית משפט, יש למסור אותו לחייב אשר רכושו נרשם ומסומן.

סוגי הרכוש אשר מסומנים הם; במטלטלין- ריהוט, מכשירי חשמל, וכדומה. נכסים פיננסיים- סוגי כספים, תכניות חסכון, ניירות ערך וכדומה, נכסים רשומים- דירה, מגרש, מכונית, ולמגיע מצד ג'– ניתן לעקל כספים המגיעים לחייב בעזרת המעסיק וביניהם, תשלום החוב על ידי עיקול משכורת.

על מנת לעקל משכורת יש למסור הודעה לצד השלישי המעביר את מרבית השכר ישירות להוצאה לפועל, אחרת ניתן לפעול בהליכים משפטיים, במקום לחייב. במידה ויש מספר נושים, הוצל"פ אחראי לחלק את הסכום לנוגעים בדבר.

כפועל יוצא של הפעלת עיקול צד ג' כלומר עיקול משכורת, זו נלקחת ממנו עוד בטרם קיבל אותה. על מנת להפעיל עיקול על שכר חודשי, יאותר המקום בו עובד החייב, ומועבר למעסיק.

הצו על פיו יש לו זמן מוגבל להגיב עליו, ולחייב זהו חלון ההזדמנויות האחרון לפעול על מנת להסיר את העיקול, אחרת כספיו של החייב על פי החוק יופקעו ממנו. לעזרת החייב, החוק מאשר את העברת רוב המשכורת תוך זמן קבוע.

יחיד 2,122 ₪ יחיד עם שני ילדים ומעלה 4,281 ₪
פרוד עם ילד 3,008 ₪ זוג נשוי 3,183 ₪
פרוד עם שני ילדים ומעלה 3,517 ₪ זוג נשוי עם ילד 3,692 ₪
יחיד עם ילד 3,432 ₪ זוג נשוי עם שני ילדים ומעלה4,201 ₪

סכומי חסינות על המשכורת

לא ניתן לעקל את כל המשכורת כיוון שהמחוקק דאג לכך שיהיה "חלק חסין", זהו בעצם סכום השווה לסכום קצבת הבטחת הכנסה, על מנת שיהיה לו תקציב בסיסי לקיומו. במידה והחוב הוא תוצאה של אי תשלום דמי מזונות המחוקק מסתייג מהאמור מעלה וקובע שבמקרה מסוג זה לחייב אין את הפריבילגיה להנות מחלק חסין של משכורתו כך שניתן לעקל את סה"כ הכנסותיו.

עיקול משכורת הוא לא עניין של מה בכך. זהו נושא סבוך וכמובן שעדיף לשלם את החוב בטרם הופעל צו עיקול שכר. המחוקק מצידו עושה כל שביכולתו לשמור על החייב שלא ייעשה לו עוול, אבל יחד עם זאת חייב להיות חד משמעי בפסיקתו על מנת להגן על זכויות הנושה כיוון שבסופו של יום האחריות חלה עליו. בסופו של דבר יוסר העיקול מיד לאחר סיום תשלום החוב במלואו.

שתף תוכן זה עם חבריך!
פשיטת רגל
שם
דוא"ל
טלפון